Miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP).
Energi & Klimat

Miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP), ger nu lugnande besked om Klimatklivets framtid. Möjligheten att söka stöd från Klimaklivet kommer inte att upphöra, skriver hon i ett svar på en riksdagsfråga från Jessica Rosencrantz (M).

Isabella Lövins svar kommer med anledning av att Jessica Rosencrantz ställt en fråga kring Klimatklivets framtid, då den senaste sökomgången, som skulle startat den 5 maj, oväntat ställdes in.
Läs merIngela Hiltula biträdande chef för samhällsavdelningen på Naturvårdsverket.
Avfall & Återvinning

Svenska Förpacknings- och Tidningsinsamlingen AB (FTI) och TMResponsibilty AB (TMR) nekas av Naturvårdsverket att driva det nya, fastighetsnära insamlingssystemet för förpackningsavfall från 1 januari nästa år. Nu går myndigheten till regeringen och begär att förordningarna ändras.

"Tiden för att införa det nya insamlingssystemet är för kort och det behöver bli tydligare hur återvinningsaktörerna ska samarbeta", säger Ingela Hiltula biträdande chef för samhällsavdelningen på Naturvårdsverket till Miljö Online.
Läs merKemikalier

Stockholms stad har antagit en ny kemikalieplan för 2020 - 2023. Med hjälp av 49 åtgärder ska stadens kemikaliearbete skruvas upp.

– Vi har försökt tänka stort och involvera hela staden i kemikaliearbetet allt ifrån anläggning av parker, till inköp av leksaker och hur kemiska produkter används i reningsverk, berättar Kemikaliecentrums enhetschef Arne Jamtrot för Miljö Online.
Läs merKommunikation & Marknadsföring

De senaste veckorna har stora företag, som tidigare profilerat sina varumärken med klimat och miljö, skiftat sitt marknadsföringsfokus till social hållbarhet. Det visar en undersökning av Resumé Insikt.
Läs merEnergi & Klimat

Alla nya ansökningar till Klimatklivet stoppas. Den nya ansökningsomgång som skulle öppnats den 5 maj skjuts fram på obestämd tid meddelar Naturvårdsverket.

"Vi har åtaganden på 2,1 miljarder kronor för projekt från den senaste sökomgången från februari-mars och även för projekt som löper över flera år. Vi skulle vilja höja bemyndigandet, men har fått nej från Miljödepartementet. Det rymdes inte inom vårbudgeten", säger Nanna Wikholm, biträdande enhetschef Klimatklivet, till Miljö Online.
Läs mer


Byggande & Boende
60 spjutspetsprojekt i städer utvärderade
Läs mer

Avfall & Återvinning
Ny matsvinnsapp lanseras i Sverige
Läs merTransport & Trafik

Volkswagen har varit en av få biltillverkare som satsar på gasdrivna fordon. Men nu avslöjas att VW lägger ner produktionen av alla sina 19 modeller med gasdrift.

Enligt uppgifter i den tyska tidningen Handelsblatt anser VW:s ledning att gasfordonen inte säljer tillräckligt bra.
Läs merStrategi & Ledning

När många jobbar hemifrån har det digitala mötet plötsligt fått ett större genombrott. Örebro universitet har sammanställt 21 tips på hur mötet kan bli mer effektivt.
Läs mer


PROVA MILJÖ ONLINE KOSTNADSFRITT
Ovanstående nyheter är ett urval från Miljö Online Professional. Vill du prova tjänsten gratis i 14 dagar. Ring 033-430 14 30 eller skicka ett mail till


Veckans mest lästa